top of page

TOP 5 nejčtenějších článků za rok 2023

Na blogu projektu [ta] Udržitelnost jsme během roku 2023 publikovali téměř 200 článků. Které z nich naše čtenáře nejvíce zaujaly?

 

Základem dobrého ESG jsou jasný cíl a propracovaná strategie

Jak v praxi vypadá příprava reportingu v rámci ESG? Kde jsou skryta úskalí? A kdy má do procesu vstoupit externí poradce? I to popsali v našem živém streamu předseda představenstva Pražské vodohospodářské společnosti Pavel Válek a partner advokátní kanceláře Rowan Legal Michal Nulíček. Celý článek zde.


Dojezd elektrických aut se v další generaci zvedne o polovinu, říká Marek Trešl z Hyundai

Auta se spalovacími motory jsou schopna přeměnit v pohyb jen menší část dodané energie. Mají ale jednu velkou přednost, díky níž se během uplynulého více než století masově rozšířila. V nádrži si této energie mohou vézt ohromnou zásobu, která je osmi až deseti násobná proti tomu, co uloží do 60 nebo 70kilowatthodinové baterie současný elektromobil. Ten má tak přes mnohem vyšší účinnost znatelně menší akční rádius. Budoucnost ale vypadá pro e-mobilitu i z tohoto pohledu slibně. Celý článek zde.


I v Česku se již poskytují udržitelné úvěry

Udržitelné financování je jasným trendem současného bankovnictví. Radek Trachta, šéf globálního financování Komerční banky v našem živém streamu představil jednotlivé finanční nástroje navázané na udržitelnost, vysvětlil rozdíly mezi nimi a na konkrétním příkladu z českého prostředí ukázal, jak může takové financování vypadat. Článek zde.


ESG hýbe světem developmentu Jaké jsou světové trendy v udržitelném bydlení? Dá se recyklovat beton? Co jsou certifikace BREEAM a LEED? I to je tématem článku, který vznikl z dalšího živého streamu projektu [ta] Udržitelnost. Jeho hosty byli Eva Nykodymová ze Skanska, Jan Nový, z Progresus Invest Holding a Josef Molnár z Domoplanu. Článek zde.


Češi méně plýtvají jídlem. Přispívá k tomu osvěta i krize, říká šéfka českého Unileveru

Jak se daří společnosti snižovat plýtvání potravinami? Kde a jak vznikají největší ztráty? Co znamená pojem ledničková slepota? I na tyto otázky odpovídala v rámci živého vysílání projektu [ta] Udržitelnost Michaela Franeková, Nutrition EE Lead & Head of Country ČR/SR společnosti Unilever. Článek zde.










bottom of page