top of page

Top 5 nejčtenějších odpovědí v anketě 5 Otázek pro Tváře udržitelnosti

Jediný český přehled expertů v oblasti udržitelnosti nazvaný Tváře udržitelnosti čítá už 200 jmen z více než 150 firem. Jejich názory, postoje, zkušenosti příklady dobré praxe zaznamenáváme v pravidelné anketě 5 otázek pro … Tváře Udržitelnosti. V uplynulém roce se do ankety zapojilo skoro 40 expertů z průmyslu, energetiky, byznysu, neziskové sféry i vzdělávacích institucí …. Nyní vám přinášíme výběr těch, které Vás za rok 2023 zaujaly nejvíce.

 

5 otázek pro ... Veroniku Láchovou

Veřejnost nemá o udržitelnosti dostatek informací, a to často vzbuzuje strach a pocit ohrožení. Málo

se hovoří například o jejích ekonomických přínosech, myslí si Veronika Láchová. Jak se podle ní úspěšně vyhnout greenwashingu? Celý rozhovor zde.


5 otázek pro ... Jakuba Skavroně

Jakub Skavroň je myšlenky vzniku platformy spojující odpovědné společnosti se zájmem o rozvoj udržitelného podnikání a ochranu klimatu - Climate & Sustainable Leaders Czech Republic. Má návod na to, jak se úspěšně vyhnout greenwashingu? "Mám. Opět musíme začít u nás," říká. Více si můžete přečíst zde.


5 otázek pro ... Martina Čivrného

"Podle mého názoru je třeba lidem téma udržitelnosti vysvětlovat jednoduše a na příkladech. Celé to téma je obšírné, medializované a v některých ohledech bohužel působí až otravně, především pro generaci mých rodičů," vysvětluje Martin Čivrný. Přečtěte si celý rozhovor zde.


5 otázek pro ... Hanu Kovářovou

Co přivedlo Hanu Kovářovou k tématu udržitelnosti? "Bylo to osobní přesvědčení. Toto téma se týká každého z nás a každý může přispět. Jsem ráda, že mohu pomáhat více a to nejen v Komerční bance, ale i na půdě České bankovní asociace," říká v rozhovoru předsedkyně komise pro udržitelné finance a ředitelka komunikace Komerční banky, Hana Kovářová. Celý rozhovor najdete zde.


5 otázek pro ... Olgu Kaizar

"Udržitelnost je pro českou populaci bipolárním tématem a záleží na datu narození. Mladé generaci na těchto věcech obecně záleží a snaží se podle toho žít. Pro starší generaci je to někdy nutné zlo, ale doufám, že i tady se vnímání naléhavosti udržitelného způsobu života posune," říká Olga Kaizar. Více se dozvíte zde.










bottom of page