top of page

Automobilová doprava budoucnosti a zelené financování byznysu

Projekt [ta] Udržitelnost vysílal 22.června již osmý živý stream, ve kterém se čtveřice expertů věnovala tématu udržitelnosti například ve výrobě aut nebo bankovnictví. Pozvání přijali zástupci ze společností Hyundai Motor Czech, Raiffeisenbank, Green0meter či Ministerstvo životního prostředí. Záznam vysílání naleznete zde.

 

Jsou elektrická auta správnou volbou pro čistší mobilitu? Jak je to s jejich s celkovým dopadem na životní prostředí? I to bylo předmětem úvodního rozhovoru s Markem Trešlem, produktovým a marketingovým ředitelem společnosti Hyundai Motor Czech.


V následujícím bloku moderátor Jaroslav Kramer vyzpovídal zakladatele společnosti Green0meter Karla Kotouna. Tématy byly například nefinanční reporting pro malé a střední podniky za pomoci umělé inteligence nebo výpočet uhlíkové stopy firmy.


Třetí debata se bude věnovat tomu, jak zelená transformace změní přístup bank k financování byznysu. Hostem Davida Maříka byla Kateřina Špániková, Head of ESG & Support Products v Raiffeisenbank.


Co bylo tématem letošního Fóra udržitelného rozvoje 2023? Také o tom bude v další debatě hovořil Jaroslav Kramer s Annou Paskovou, ředitelkou odboru politiky životního prostředí a udržitelného rozvoje, sekce ochrany klimatu Ministerstva životního prostředí.


Více se o řečnících dozvíte zde. Záznam streamu s jednotlivými příspěvky bude nahrán na náš YouTube kanál, kde už dnes naleznete videa ze všech dosavadních debat.

bottom of page