top of page

Živý stream: Energetická náročnost budov a jedlá školní zahrada

Změní udržitelnost investování do realit? Co všechno může dát dětem jedlá školní zahrada? Jak dopadne na byznys uhlíkové clo? I to byla témata čtrnácté série rozhovorů projektu [ta] Udržitelnost, kam přijali pozvání například zástupci společností ČSOB, Lidl, E.ON a RSM. Živý stream můžete sledovat na domovské stránce portálu INFO.cz.

 

Projekt [ta] Udržitelnost odvysílal již čtrnáctý stream – experti se v něm věnovali udržitelnosti ve světě financí, potravinářství, energetice nebo v poradenství a IT.


Jak bude v éře udržitelnosti vypadat investování do realit? Kam se mohou posunout výnosy z těchto aktiv? Nakolik změní trh nemovitostí směrnice o energetické náročnosti budov nebo rozšíření systému emisních povolenek? To a více otevřela první debata s Janem Zvěřinou ze společnosti Green0meter, která patří do skupiny ČSOB.

 

Sledujte debatu zdarma na odkazu ZDE.

Jak vypadá Skutečně zdravá škola a co si představit pod pojmem jedlá školní zahrada? Nakolik se daří snižovat obsahu cukru a soli v potravinářských výrobcích a jak zdravější produkty v obchodech poznáme? Na to se zaměřil další rozhovor s Barborou Jirků ze společnosti Lidl a Tomem Václavíkem, ředitelem programu Skutečně zdravá škola.

 

Jaká jsou chytrá energetická řešení pro domácnosti? Na co dbát při instalaci fotovoltaiky? Kdy se vyplatí tepelné čerpadlo a má ještě smysl pořizovat plynový kotel? To a mnoho dalšího probrali moderátor David Mařík s Ondřejem Hájkem, vedoucím zákaznických řešení retailového segmentu. ve společnosti E.ON.

 

Jaké výhody a úspory může firmám přinést ESG agenda? Proč je stále složité měření sociálních faktorů (S) oproti těm environmentálním (E) a řídícím (G)? Která data je třeba sledovat pro vyhodnocování uhlíkové stopy a co očekávat od uhlíkového cla? Nejen o tom mluvil moderátor Jaroslav Kramer s Annou Pačesovou a Zuzanou Kubíkovou ze společnosti RSM.

 


Pokud nechcete zmeškat novinky projektu [ta] Udržitelnost přihlaste se k odběru našeho newsletteru na domovské stránce webu.

 

bottom of page