V mrazácích se oteplí a vodu načerpáme ze vzduchu
- cover-story
- před 2 dny
- Minut čtení: 1
Přinášíme vám tipy na nejčtenější a nejzajímavější texty z webového magazínu, který se zabývá ekologickou transformací a dalšími tématy z oblasti udržitelnosti.
Firmy, které vyrábějí, převážejí a skladují mražené potraviny, je musí udržovat při teplotě minimálně – 18°C. Nyní se však rýsuje konsensus, že by stačilo – 15°C. Co vše by to přineslo, přibližuje tento článek.
V Ghaně roste český les. Je za tím iniciativa dvaceti šestiletého českého vysokoškoláka. „Velkou sílu mají příběhy. Ale ne ty vyprávěné depresivně, ty jen berou lidem vítr z plachet. Proaktivní přístup lidí vyvoláme skrze reálně optimistické příběhy,“ říká. Více se dozvíte v následujícím článku.
Voda je v mnoha koutech světa velmi vzácná. Její získávání ze vzduchu zní poměrně fantasticky, a přesto může fungovat poměrně efektivně a s přiměřenými energetickými náklady. Dokázali to thajští středoškoláci.
Comments