top of page

V mrazácích se oteplí a vodu načerpáme ze vzduchu

  • cover-story
  • před 2 dny
  • Minut čtení: 1

Přinášíme vám tipy na nejčtenější a nejzajímavější texty z webového magazínu, který se zabývá ekologickou transformací a dalšími tématy z oblasti udržitelnosti.

Firmy, které vyrábějí, převážejí a skladují mražené potraviny, je musí udržovat při teplotě minimálně – 18°C. Nyní se však rýsuje konsensus, že by stačilo – 15°C. Co vše by to přineslo, přibližuje tento článek.

 

V Ghaně roste český les. Je za tím iniciativa dvaceti šestiletého českého vysokoškoláka. „Velkou sílu mají příběhy. Ale ne ty vyprávěné depresivně, ty jen berou lidem vítr z plachet. Proaktivní přístup lidí vyvoláme skrze reálně optimistické příběhy,“ říká. Více se dozvíte v následujícím článku.

 

Voda je v mnoha koutech světa velmi vzácná. Její získávání ze vzduchu zní poměrně fantasticky, a přesto může fungovat poměrně efektivně a s přiměřenými energetickými náklady. Dokázali to thajští středoškoláci.

 

 

Comments


bottom of page