top of page

TOP Odpovědná firma 2022: letošní ročník patří digitalizaci

Platforma Byznys pro společnost vyhlašuje devatenáctý ročník nezávislého ratingu udržitelného podnikání TOP odpovědná firma. Tématem letošního roku se stává digitalizace, které patří speciální kategorie. Lídři udržitelného podnikání a nejinovativnější projekty budou slavnostně vyhlášeny na podzimním galavečeru 25. října v prostorách Cubex Centra Praha.

 

Rating TOP Odpovědná firma je celkové hodnocení přístupu firem k udržitelnému podnikání a CSR. Rating vyzdvihuje nejzajímavější aktivity na poli udržitelného a odpovědného podnikání. Oceňuje malé, střední i velké firmy, které se dlouhodobě a strategicky věnují rozvoji udržitelnosti v podnikání, mají pozitivní přínos pro zaměstnance a společnost, snižují svůj dopadu na životní prostředí a přinášejí inovativní řešení.


Letos prošly změnou strategické kategorie. Důvodem je rychlý vývoj udržitelného podnikání, a proto je nutné přizpůsobit i nástroj, který odborné porotě slouží ke sběru co nejrelevantnějších dat a informací o firmě. Rating aktualizoval otázky a kritéria a také došlo k rozšíření formuláře o další indikátory.


Strategie a projekty tradičně posuzuje nezávislá 50členná odborná porota, kterou tvoří zástupci neziskového sektoru, komerční sféry, státní správy a médií. Firmy mohou své projekty přihlašovat do 18. července. První kolo hodnocení proběhne v srpnu a finální kolo v polovině září. Speciální kategorií vyhlášenou pro tento ročník ratingu je TOP Odpovědná firma v digitalizaci. I letos firmy mohou nominovat osobnosti do kategorie TOP Odpovědný leader v udržitelnosti a TOP Odpovědný leader v diverzitě. Cena je udělena za osobní přínos k rozvoji odpovědného přístupu k podnikání.


Více informací o bezplatné registraci naleznete zde.

bottom of page