top of page

Non-toxic je nový životní styl a udržitelnost posouváme dál i ve vesmíru


Přinášíme vám tipy na nejčtenější a nejzajímavější texty z webového magazínu, který se zabývá ekologickou transformací a dalšími tématy z oblasti udržitelnosti.

 

 Jak dostat pod kontrolu atopický exém? Receptem herečky Michaely Toměšové je non-toxic životní styl. Co se pod tímto termínem skrývá, si můžete přečíst v následujícím rozhovoru. Více se můžete dočíst zde.


Když rozkvete, je to nejeden z nejúchvatnějších stromů. Má ale i jiné přednosti. Japonští vědci po ročním testování zjistili, že dřevo z magnólie se nejlépe hodí na výrobu satelitů, které přestanou oběžnou dráhu Země zanášet nebezpečným šrotem. Podrobnosti se dozvíte v novém eco-fejetonu.

Více se můžete dočíst zde.


Náš třetí tip se opět točí kolem vesmíru. Třetinu nárůstu teplot od počátku industriální éry má podle dosavadních poznatků na svědomí metan unikající do atmosféry. I proto se stává středem pozornosti vedle již mnohem "populárnějšího" oxidu uhličitého. Novozélandsko-americký satelit s názvem MethaneSAT zvládne s pomocí umělé inteligence vytvořit úplnou mapu naftařské a plynařské infrastruktury a monitorovat jejich úniky metanu. Proč je to svého druhu průlom, popisuje další z eco-fejetonů. Více se můžete dočíst zde.

bottom of page