top of page

Nejudržitelnější pivní obal je půllitr

  • cover-story
  • Oct 9, 2024
  • 1 min read

Letos jsme rozjeli druhý ročník naší krušovické aktivity Ať tu po nás něco zůstane. V rámci ní hledáme hospody, které čelí náročné situaci a zaslouží si zachránit, protože jsou významným místem pro místní komunitu, říká Dita Jacobson, ředitelka vnějších vztahů v Heinekenu Česká republika. Opakované využívání vody i tepla ve výrobě, ohřev pomoci bioplynu z odpadů, čím dál větší recyklace obalů a podpora záloh na PET lahve a plechovky. Jedním slovem cirkularita, a to takzvaně od zrnka až po půllitr, je podle Dity Jacobson základem udržitelného pivovarnictví. Oboru je tento přístup vlastní, jen je třeba ho dále rozvíjet a využívat k tomu nové technologie. Heineken s jejich pomocí plánuje dosáhnout v Česku uhlíkové neutrality ve výrobě do roku 2030. Neopomíjí ani společenskou odpovědnost. „Vedle sociální udržitelnosti, do níž patří například podpora komunit, je pro nás zásadní oblastí odpovědná konzumace. Tam chceme spotřebitelům mimo jiné nabídnout alespoň dvě varianty nápoje bez alkoholu,“ říká Dita Jacobson v rozhovoru, který vznikl ve spolupráci s projektem [ta]Udržitelnost.

 

Celý rozhovor, který vyšel na webu Týdeníku Euro, naleznete ZDE.


Dita Jacobson, ředitelka vnějších vztahů v Heinekenu Česká republika.

1 Kommentar


papousek.pavel
10. Okt. 2024

Akorát že se to Vaše pivo nedá pít, pámbů zaplať za malé pivovary, Bývalý pivař

Gefällt mir
bottom of page