top of page

Proběhla série rozhovorů: Uhlíková neutralita a udržitelný trh s nemovitostmi


Proč dávalo smysl přijmout závazek uhlíkové neutrality už v předminulé dekádě, tedy dávno před tím, než to začalo být v módě? Kam se letos bude ubírat trh nemovitostí a jaké to bude mít souvislosti s udržitelností? I to byla témata třinácté série rozhovorů projektu [ta] Udržitelnost, kam přijali pozvání zástupci Komerční banky, advokátní kanceláře Kocián Šolc Balaštík i společností Tesco a E.ON. Všechny rozhovory naleznete na domovské stránce portálu INFO.cz.

 

Projekt [ta] Udržitelnost odvysílal již třináctý stream – experti se v něm věnovali tématu udržitelnosti v bankovnictví, potravinářství, energetice nebo developmentu.


První debata otevřela téma, kam se letos bude ubírat trh nemovitostí a jaké to bude mít souvislosti s udržitelností. Kolik by bylo třeba ročně investovat, aby se budovy v tuzemsku posouvaly žádoucím tempem k vyšší energetické úspornosti? Které nástroje ve prospěch udržitelnějšího stavebnictví nabízejí banky? Hostem debaty zaměřené na reality byl Jaroslav Ševčík, člen představenstva Modré pyramidy ze skupiny Komerční banky.


Sledujte debatu zdarma na odkazu ZDE.

V dalším rozhovoru jsme se mimo jiné zaměřili na to, proč dávalo smysl přijmout závazek uhlíkové neutrality už v předminulé dekádě, tedy dávno před tím, než to začalo být v módě. Jak se vyvíjí iniciativa, která má sjednotit udržitelné požadavky na obaly zboží dodávaného do obchodních řetězců? Mají domácí zákazníci zájem o rostlinné alternativy stravy? Nejen to bylo tématem debaty s Michalem Vaňáčkem, šéfem komunikace společnosti Tesco Stores v Česku.


Česko směřuje k tomu, že se stane čistým dovozcem elektřiny. Energetici a teplárníci bijí na poplach a žádají nastolení celostátního krizového energetického managementu. K čemu by měly směřovat jeho kroky? O tom hovořil s moderátorem Jaroslavem Kramerem partner advokátní kanceláře Kocián Šolc Balaštík Tomáš Sequens v třetí debatě.


Kam se posunula elektromobilita za poslední rok? Zvládne Česko budovat nabíječky pro elektroauta podle nového evropského nařízení? K jakým metám směřuje tolik diskutovaná rychlost dobíjení? To a mnoho dalšího bude s moderátorem Davidem Maříkem debatovat Martin Klíma, výkonný ředitel společnosti E.ON Drive Infrastructure CZ.



Pokud nechcete zmeškat novinky projektu [ta] Udržitelnost přihlaste se k odběru našeho newsletteru na domovské stránce webu.

bottom of page