Přinášíme vám tipy na nejčtenější a nejzajímavější texty z webového magazínu, který se zabývá ekologickou transformací a dalšími tématy z oblasti udržitelnosti.
"Z hlediska ochrany životního prostředí je hodně důležité šetřit jídlem a nevyhazovat ho, protože v něm jsou skryté obrovské emise. Kvůli vodě, umělým hnojivům, používání strojů je uhlíková stopa výroby potravin obrovská. Smysl by mělo jíst méně a kvalitněji. Zdravé jídlo nemusí být drahé a je dobré vědět, že český zemědělec tak šetří umělými hnojivy, že značná část produkce je dnes téměř bio" Nejen to říká v rozhovoru geolog Václav Cílek. Chcete-li se potěšit z myšlenek a zkušeností člověka, který má co říct, neváhejte.
Sníh na horách zůstane, ale jen na vrcholcích. Na houby do lesů chodit budeme, ale porostou kratší dobu. Svět se oteplí, ale v Česku se bude pořád žít relativně dobře. Výhledy českých klimatologů pro polovinu a konec tohoto století nejsou zas tak černé.
Devět z deseti dotazovaných souhlasí s tím, že probíhá změna klimatu, a 66 procent respondentů je přesvědčeno, že náklady na odstranění znečištění životního prostředí a následků změny klimatu budou vyšší než investice potřebné pro udržitelnější fungování společnosti. Co ještě říká barometr ekologické transformace, se dočtete zde.
Comments